האקדמיה הצעירה בחרה בשבעה חברים חדשים להצטרף לשורותיה

שבעה מדענים ומדעניות מובילים בתחומם נבחרו החודש לאקדמיה הצעירה הישראלית, הפועלת בגיבוי ובסיוע האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים.

25/05/2016
כל המדענים שנבחרו הם אנשי מדע מצטיינים ובולטים בתחומם, חוקרים שהוכיחו הצטיינות במחקר וחשיבה מקורית וכן יזמה ותרומה לחברה בתחום הציבורי.

אלה שבעת חברי האקדמיה הצעירה שנבחרו:

ד"ר מיכל בר-אשר סיגל, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
פרופ' אילת ברעם-צברי, הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל
ד"ר ספי הנדלר, אוניברסיטת תל-אביב
פרופ' יובל פלדמן, אוניברסיטת בר-אילן
פרופ' אבי צדוק, אוניברסיטת בר-אילן
פרופ' רועי קישוני, הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל
ד"ר יעל שטרנהל, אוניברסיטת תל-אביב

לאקדמיה הצעירה נבחרים טובי החוקרות והחוקרים בכל תחומי המדע בישראל, שגילם ביום 1 בינואר האחרון שלפני הבחירה נמוך מ-45. השיקולים המנחים לבחירה הם הצטיינות מחקרית מוכחת ויוצאת דופן בשילוב עם מחויבות ברורה לפעול לקידום המדע והמחקר בישראל. האקדמיה הצעירה שואפת לאיזון דיסציפלינארי ומגדרי ולייצוג הולם של האוכלוסייה והקהילה המדעית בישראל, תוך כפיפות לעקרון המצוינות כתנאי קובע. חברי האקדמיה הצעירה נבחרים לכהונה אחת בת ארבע שנים.

עם מטרותיה נמנים קידום מעמד המדענים והמדעניות הצעירים בישראל, קידום הקשר בין המדע לבין קובעי המדיניות ובין המדע לבין הציבור והחברה הישראלית, טיפוח הקשר ושיתוף הפעולה בין חוקרים צעירים מתחומי דעת שונים ועידוד מחקרים משותפים עם חוקרים צעירים בעולם. הפעילות במסגרת האקדמיה הצעירה היא התנדבותית ומחייבת מעורבות ציבורית-חברתית פעילה בתחומים הקשורים בענייניה של האקדמיה.