יוזמת סל מדע: בני נוער מהפריפריה החברתית מבקרים בקמפוסים

מטרת יוזמת סל מדע היא חשיפת בני נוער מהפריפריה החברתית בישראל לנעשה באוניברסיטאות המחקר; כ-20 אלף בני נוער יבקרו בקמפוסים מדי שנה
18/11/2015
מטרת יוזמת סל מדע היא חשיפת בני נוער מהפריפריה החברתית בישראל לנעשה באוניברסיטאות המחקר. במסגרת הפרויקט יזכו מדי שנה כ-20,000 תלמידי כיתה ט' מהפריפריה ליום ביקור חוויתי באחד מהקמפוסים בארץ. במהלך הביקור יזכו התלמידים לחשיפה בלתי אמצעית לאופי הלימודים והמחקר במוסדות אלו, כמו גם לסטודנטים והחוקרים.

קהל היעד הוא תלמידים ותלמידות אשר ללא היוזמה לא היו זוכים להיחשף במהלך כל שנות לימודיהם בבית הספר ללימודים גבוהים ומחקר פורץ דרך. מטרת הביקור הוא יצירת עניין וסקרנות ונטיעת תחושת מסוגלות, אשר בהמשך תוביל חלק מבני הנוער ללימודים גבוהים.

(מימין: חברי האקדמיה הצעירה הישראלית פרופ' נירית דודוביץ, פרופ' מיכל פלדמן, פרופ' רון מילוא ופרופ' אודי נקר לקראת פגישתם עם שר החינוך בנושא יוזמת "סל מדע", בנובמבר 2015 / צילום: האקדמיה הצעירה)