רשימת קיצורי מקלדת

כינוס האקדמיות הצעירות האסייתיות התקיים בחודש פברואר בבית האקדמיה בירושלים

22/02/2018
כינוס האקדמיות הצעירות האסייתיות התקיים בחודש פברואר בבית האקדמיה בירושלים. את הכינוס אירחה האקדמיה הצעירה הישראלית והשתתפו בו חוקרים ומדענים צעירים מצטיינים ממגוון ארצות באסיה - יפן, הודו, טאיוון, תאילנד, קוריאה וסין - וגם מספרד, מלטה, אנגלייה, מרוקו, גרמניה ואוגנדה. נוסף על הדוברים שהוזמנו לכינוס השתתפו בו מדענים מארצות אסיה השוהים בישראל לצורך בתר-דוקטורט. הכינוס ארך יומיים, ובסך הכול השתתפו בו כחמישים אנשים.
 
נושא הכינוס היה מדע וחברה: אתגרים וסיכויים. התקיימו ארבעה פאנלים בנושאים שונים והמשתתפים הציגו בהם את מחקריהם בתחומי מדעי הטבע, הטכנולוגיה, הרוח והחברה. כמו כן התקיימו שולחנות עגולים ובהם דנו החוקרים באפשרויות להנגיש את המחקר המדעי לקבוצות רחבות יותר בחברה וציינו את מחויבותם לקידום העניין. שני בוגרי האקדמיה הצעירה הישראלית נשאו הרצאות העשרה מרתקות בתחום מדעי הרוח, וחתם את הכינוס חבר האקדמיה הצעירה שנשא הרצאה בתחום מדעי החיים.
 
אורחת הכבוד בכינוס הייתה פרופ' עדה יונת, כלת פרס נובל בכימיה לשנת 2009 וחברת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, שנשאה את ההרצאה הראשית של הכינוס.
 
המשתתפים תיארו את הכינוס הצלחה גדולה וסיפרו שקיבלו כלים ורעיונות לקידום האקדמיות הצעירות בארצותיהם. כמובן, בין המשתתפים נקשרו קשרי מדע ועבודה.
 
משתתפי הכינוס עם פרופ' עדה יונת (צילום: האקדמיה הצעירה)
 
משתתפים בכינוס (צילום: האקדמיה הצעירה)
 
חברי האקדמיה הצעירה הישראלית עם פרופ' עדה יונת (צילום: האקדמיה הצעירה)
 
משתתפים בכינוס (צילום: האקדמיה הצעירה)
 
מימין: פרופ' עדה יונת ופרופ דן פאר (צילום: האקדמיה הצעירה)
 
משתתפים בכינוס (צילום: האקדמיה הצעירה) 
 
 משתתפים בכינוס (צילום: האקדמיה הצעירה)
 
 
כל החדשות