המשחק, הנקרא "מסע למונדוס", פותח על ידי האקדמיה הצעירה ההולנדית ונועד לדמות מחקר אקדמי על ידי נחיתה על כוכב לכת אחר; האקדמיה הצעירה חתמה על הסכם לתרגומו לעברית ולערבית
פרופ' עודד הוד, העומד בראש הוועדה האחראית על משחק החשיבה באקדמיה הצעירה, הציג את המשחק בגרסתו האנגלית לכיתת י"ב בפיזיקה בעיר אילת. במשחק, שנקרא "המסע אל מונדוס", השתתפו כ-30 תלמידים שחולקו ל 10 קבוצות. בנוסף, שלושה תלמידים מונו להנחות את המשחק ושני תלמידים נוספים מונו לבצע את הרישום.
פרופ' הוד אמר: "הפעילות היתה מוצלחת ביותר והיה ממש קשה לעצור את המשחק ולשכנע את התלמידים לחזור למקומם כשתם הזמן. בנוסף, על אף הרישום לא הייתה תחושה של תחרות יתר בכיתה והתלמידים התעמקו מאוד בניסיון למציאת התשובות לשאלות".
לדבריו, "לאחר המשחק התקיים בכיתה דיון חופשי על המדע והקשר של המשחק לפעילות המדעית. הצגתי את הניקוד שצברו השחקנים במשחק כמשל לכמות הפרסומים, ובקושי השאלות כמשל לאיכותם, ודנו על היחס בין איכות לכמות בעולם המדעי המודרני. היה דיון פורה שארך מעל חצי שעה על מגוון נושאים והגענו גם לדיון על מודלים של התקדמות מדעית (אינקרמנטלי מול מהפכני) ועל מאבקם והתמדתם של פרופ' עדה יונת ופרופ' דן שכטמן בדרך לתגליות המהפכניות שלהם".